Νέες Παραγωγές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Προβολή ντοκιμαντέρ για το Κυπριακό Μουσείο
Λεμεσός, 11 Μαρτίου 2015: Πρόσκληση
Λευκωσία, 15 Μαΐου 2014: Πρόσκληση Αφίσα
Η ταινία παρουσιάζει τη δημιουργία του πρώτου αρχαιολογικού μουσείου της Κύπρου στα τέλη του 19ου αιώνα, στη Λευκωσία, και τη μετέπειτα ίδρυση του Κυπριακού Μουσείου στις αρχές του 20ου αιώνα. Διανθισμένη με πλούσιο αρχειακό υλικό της εποχής, η ταινία αναδεικνύει ταυτόχρονα την ιστορική πορεία του νησιού ανά τους αιώνες, παρουσιάζοντας αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών, τα οποία εκτίθενται στις αίθουσες του Κυπριακού Μουσείου και καλύπτουν τις πρωιμότερες περιόδους ανθρώπινης παρουσίας στο νησί (10η χιλιετία π.Χ.) μέχρι και τη ρωμαϊκή περίοδο.

Ντοκιμαντέρ, «Σεφέρης-Διαμαντής ο Κόσμος της Κύπρου»
Το ντοκιμαντέρ, «Σεφέρης-Διαμαντής ο Κόσμος της Κύπρου», συμπαραγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης της Ελλάδας, αναρτήθηκε στην παρούσα διαδικτυακή πύλη.
Η ταινία έχει ως στόχο την ανάδειξη του έργου των Γιώργου Σεφέρη και Αδαμάντιου Διαμαντή, στο μέρος εκείνο που αποτελεί σύνθεση και διύφανση, εμπνευσμένη από τον κόσμο της Κύπρου. Η ταινία παρακολουθεί την πορεία των δύο δημιουργών μέσα από το έργο τους και την μετουσίωση της «Φωνής» της Κύπρου, σε φωνή πατρίδας. Κύριος παιδαγωγικός στόχος είναι να συναισθανθούν οι μαθητές την πανανθρώπινη διάσταση που αποκτά ο αγώνας των μικρών λαών για το δίκαιο, αλλά και το ριψοκίνδυνο και αβέβαιο των ανθρώπινων αποφάσεων μέσα στο ιστορικό συγκείμενο και στην προοπτική του χρόνου.

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Σεφέρης - Διαμαντής», ο κόσμος της Κύπρου
Πρόσκληση