Τίτλος: ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Κωδικός: ΠΒ11 Θεματική ενότητα: Κοινωνική - Πολιτική αγωγή Βαθμίδα Εκπαίδευσης: Δευτεροβάθμια Διάρκεια: 28' Έτος παραγωγής: 1998
Παραγωγή: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Σκηνοθεσία: Γιώργος Κούμουρος
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: «Κύπρος 1998 πληγή ή ελπίδα;» Ταινία – ντοκιμαντέρ που στηρίζεται στην εκτέλεση ζωγραφικού έργου από μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Παλουριώτισσας. Η ταινία έγινε στα πλαίσια δραστηριοτήτων και ανταλλαγών μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης. Βασίστηκε σε μια ιδέα καθηγητών και μαθητών του Λυκείου, που βιώνουν καθημερινά στην αυλή του σχολείου τους τη σιωπή της νεκρής ζώνης. Οι μαθητές, εμπνεόμενοι από καθηγητές τους, ζωγράφισαν και ζωντάνεψαν τα γκρίζα παραπετάσματα που στήθηκαν στους διαδρόμους του σχολείου τους, προορισμένα να τους προστατεύουν από την απειλή του Τούρκου εισβολέα, που έστησε τα φυλάκιά του στην Πράσινη Γραμμή, σε απόσταση αναπνοής από την αυλή του σχολείου. Η ταινία, με ποιητική διάθεση, αποκαλύπτει τον ψυχικό κόσμο των παιδιών μέσω της ζωγραφικής, αλλά και μέσω κάποιων σύντομων συνεντεύξεων.
AΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: Δείτε εισηγήσεις για αξιοποίηση της ταινίας στην εκπαιδευτική διαδικασία ή αποστείλετε τις δικές σας.
Λήψη βίντεο Ψηλή Ανάλυση (291 MB) / Χαμηλή ανάλυση (43 MB)
Οι ταινίες τρέχουν με Flash. Λήψη Flash