Τίτλος: Ποιητικές αναζητήσεις
Κωδικός: Θεματική ενότητα: Ποίηση Βαθμίδα Εκπαίδευσης: Δευτεροβάθμια Διάρκεια: Έτος παραγωγής: 2013
Παραγωγή: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Σκηνοθεσία:
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ποιητικές αναζητήσεις CD 1
Ποιητικές αναζητήσεις CD 2
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, πέρα από την επιμορφωτική του προσφορά, έχει αναλάβει σημαντικές δράσεις που τιμούν τον πολιτισμό και την πνευματική δημιουργία, ανάμεσα σε αυτές και την ψηφιοποίηση του υλικού αυτού. Συνεπικουρεί, έτσι, στην προσπάθεια να αναδειχθεί ο καταλυτικός ρόλος της παιδείας, της καλλιέργειας, αφού η μύηση μικρών και μεγάλων, εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων στον κόσμο της ποίησης και της δημιουργίας θα βοηθήσει «να εντοπισθούν εντός της μικρά κομματάκια από σκισμένες φωτογραφίες του ψυχισμού τους».

Το ψηφιακό αυτό υλικό δίνει τη μοναδική ευκαιρία για περιπλάνηση σε πνευματικές αναζητήσεις, για συνύπαρξη με ανθρώπους που υπηρετούν την ποίηση και τη διανόηση. Ο λόγος του στοχασμού και της ποίησης, χάρη στην αποτύπωση και συμπύκνωσή του μέσα στο χρονικό πλαίσιο μιας εκπομπής, χαράζεται βαθύτερα στη μνήμη του ακροατή, έτσι ώστε ν' αντέχει περισσότερο στον χρόνο.

Το υλικό των Ποιητικών Αναζητήσεων, πέρα από την ψηφιοποιημένη εκπομπή για τον κάθε λογοτέχνη ή διανοούμενο, περιλαμβάνει μια σύντομη παρουσίαση του έργου του παρουσιαζόμενου, ενδεικτικά χειρόγραφα, φωτογραφικό υλικό και εξώφυλλα από εκδόσεις. Ό, τι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Π.Ι. αφορά υλικό που έχει κατατεθεί από τους λογοτέχνες και υπήρξε σχετική άδεια από αυτούς για ανάρτησή του. Στην περίπτωση λογοτέχνη που δεν έχει κατατεθεί σχετικό υλικό, τα αντίστοιχα σημεία μένουν κενά.

Αναμένεται ότι το ψηφιακό υλικό θα τύχει εμπλουτισμού, έτσι ώστε να καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και όχι μόνο.
AΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: Δείτε εισηγήσεις για αξιοποίηση της ταινίας στην εκπαιδευτική διαδικασία ή αποστείλετε τις δικές σας.
Λήψη βίντεο Ψηλή Ανάλυση (1 MB) / Χαμηλή ανάλυση (1 MB)
Οι ταινίες τρέχουν με Flash. Λήψη Flash