Τίτλος: Κλάτσες Δκυολοήτιτζιες
Κωδικός: ΜΒ2 Θεματική ενότητα: Ιστορία Βαθμίδα Εκπαίδευσης: Δευτεροβάθμια Διάρκεια: 47΄ Έτος παραγωγής: 2020
Παραγωγή: Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σκηνοθεσία: Νένα Καλούτσικου, Πένυ Γεωργίου, Δημητριάνα Κολιού, Ευαγγελία Κανταρέλλου, Γιώργος Κολοκοτρώνης
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Δύο παιδιά, ο Γιώργος και ο Γαβρίλης, γεννιούνται λίγους μήνες μετά την τουρκική εισβολή, σε δύο διαφορετικά σημεία της Κύπρου, από δύο μάνες-πρόσφυγες, οι οποίες από τον Ιούλιο του 1974 δεν έχουν κανένα νέο που να αφορά στους συζύγους τους. Το κάθε παιδί μεγαλώνει με τις δυσκολίες που προκαλεί η απουσία του πατέρα αλλά και με την προσπάθεια να συνθέσει την εικόνα του μέσα από τις λιγοστές φωτογραφίες και τις αφηγήσεις της μάνας. Δεκαοχτώ χρόνια μετά ο Γιώργος και ο Γαβρίλης γνωρίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και γίνονται κολλητοί φίλοι. Τα κοινά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα ξέρουν οι ίδιοι αλλά και από όσα μπορούν να φανταστούν.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Καταγράφουμε τη Μνήμη – Παραγωγή ντοκιμαντέρ από μαθητές και μαθήτριες» που υλοποιεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

AΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: Δείτε εισηγήσεις για αξιοποίηση της ταινίας στην εκπαιδευτική διαδικασία ή αποστείλετε τις δικές σας.